Μουσική Αγωγή Στα Πρώτα Χρόνια Του Παιδιού

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

"ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ"




Ένα παιχνίδι μαριονέτας με μουσική, όπου κάθε ήχος θα σημαίνει μια ξεχωριστή κίνηση. Χωρίστε την ομάδα σε ζευγάρια. Κάθε ζευγάρι αποτελείται από την κούκλα και τον οδηγό της. Ο παίκτης έχει πέντε διαφορετικούς ήχους, με τους οποίους θα κινούνται πέντε διαφορετικά μέρη του σώματος. Ένα χτύπημα στο τύμπανο, για παράδειγμα, κινεί τα πόδια, με τα κουδουνάκια γυρίζει το κεφάλι και ένα ψηλό Ντο κάνει την κούκλα να περιστρέφει τους γοφούς της.

  Στην αρχή, τα ζευγάρια αποφασίζουν ποιοί ήχοι αντιστοιχούν σε κάθε κίνηση. Θυμίζουμε στους παίκτες ότι μπορούν να παράγουν διαφορετικούς ήχους από ένα μόνο όργανο. Δίνουμε λίγο χρόνο να αποφασίσουν τους ήχους και να εξασκηθούν στις κινήσεις.

  Επίσης οι παίκτες μετά από λίγο αλλάζουν ρόλους - σ' αυτήν την περίπτωση τα ηχητικά σήματα παραμένουν τα ίδια.

  Θα τελειώσουμε με μια επίδειξη μπροστά σ' όλη την ομάδα. Βέβαια, το παιχνίδι θα συνεχισθεί για αρκετή ώρα. Τα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν ποιός θα παίξει τον κάθε ρόλο. Ρωτήστε αν οι θεατές μπορούν να ανακαλύψουν ποιοί ήχοι αντιστοιχούν σε κάθε κίνηση. Για αυτούς που κάνουν τις μαριονέτες καλό είναι να υπάρχει ένα συγκεκριμένο θέμα.

Βιβλιογραφία: HUBERTA WIERTSEMA (1991), "100 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Με Κίνηση", Επιμέλεια-Μετάφραση: ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΜΠΛΕΡ, Εκδ.: edition orpheus, Σ. & Μ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ο.Ε. , ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου